Lantliv

Min mamma har blivit alldeles galen. Hon vill bara vara ute hela tiden, hon säger att hon vill vara i solen.

Så både igår och idag har vi varit på något som heter lantgård. Där bor det en massa konstiga figurer, mamma säger att det är djur.

I går var vi i Tuve på 4H-gården där. Vi åkte först till Joel och Jenny och hämtade upp dem. Jag och Joel fick åka i våra fräcka vagnar medans mamma och jenny promenerad. Det var ganska långt så jag somande på vägen....
När jag vaknade satt mamma, Jenny och Joel på en fin filt. Där fikade vi gott och sen tittade vi på djuren. Det fanns små kaniner, kossor, hönor, ankor och grisar som bara låg och sov. Jag försökte ta mej in till hönorna de såg så roliga ut. Jag skakade för fullt i deras galler men nej det gick inte alls. Joel han försökte prata med tuppen men den verkade inte förstå vad han sa.

Idag har vi varit på Bergumslantgård med mammas jobb. Det är konstig jag känner igen massa av rösterna, förstår nu att det var dem jag hörde när jag låg i mammas mage. Här fanns det också en massa djur. När jag hälsade på hos kossorna börjde de muuua. Då blev jag rädd så mamma fick gå ut med mej. De var så stora och högljuda. Men annars var det kul, en massa roliga barn som pratade med mej.


Nu har jag fått god gröt av pappa och innan gröten har jag och pappa lekt och haft jätteroligt. men nu börjar jag bli trött så snart blir det pyjamas.


God natt //// Vilmer


Min helg

   Hoppat i min hoppgunga på balkongen.   


 Varit ute och åkt i min vagn.

 Varit och hälsat på Patrik och av honom har jag fått den här bodyn. Han säger att det är det bästa laget och att jag ska heja på dem.


Badad skumbad.                                         
                                                                             Sen kan jag göra det här häftiga tricket  med min napp.




Jag har även fått smaka på kyckling, det var gott. Sen var min mobror och hans snälla Anna och hälsade på mej. Vi grillade och lekte, jag visade hur duktig jag är på att hoppa i min gunga. 

Sön, mån, tis och ons

Ja det är så att jag håller mina föräldrar sysselsatta så de har inte alltid så mycket tid att sitta framför datorn...

Men i sön kom äntligen min pappa hem. Jag och mamma åkte och hämtade honom med bilen på hans jobb. Blev så glad att jag var uppe lite extra sent för jag hade ju sååå mycket att berätta för pappa.

Både mån och tis så har jag och mamma varit borta i församlingshemmet. Det är roligt där. Först är det en skojig tant som spelar på något som heter gitarr och vi sjunger. Sen får man lite fika (för min del banan el brötsmjölk). Sen får alla barnen leka, finns en stormatta full med leksaker. I tis var extra roligt för då va min kompis Ellen med. Men av allt ståhej blir jag så trött så mamma har gått långpromenad medans jag sover som en prins i vagnen.

I går kom några underliga figurer på besök...Det var min faster med familj!!! De hade kommit hem nu från sin bröllopsresa. Det var ju så längesen så jag kände knappt igen dem. Men det är kul att de är hemma igen och jag hoppas jag får träffa dem snart igen. När de åkte tog det med sig Maja, hon blev jätteglad över att Petra äntligen var hemma. Så nu är det lite tystare här igen, ingen pippi som pratar och skräpar ner. (Det tycker mamma och pappa)

Idag har jag träffat mina söta kompisar, Joel och Cecilia. Först var vi ute i solen och gick. jag fick åka i bärselet på mammas magen. Så roligt att kunna titta på allt. Sen gick vi inne, vi fick mat och lekt lite på golvet. Jag fick även pröva Joels gåstol. Han är jättesnabb i den men jag fattade inte riktigt hur han gör??? Men det finns i allafall roliga knappar och sånt på den.      
 Joel i sin gåstol

   Jag i gåstolen                 Korten är från en annan gång

Helg med bara mamma

I helgen har jag bara haft min mamma hemma. Men det har också gått bra, har varit jättesnäll mot henne.

I tor var vi med Meeri och Cecilia hela dagen. Vi skulle egentligen ha träffat Joel och jenny oxå men de har varit sjuka. Cecilia har börjat bli en stor tjej nu, hon pratade en massa med mej :)  Sen på kväll var vi hemma och myste mamma och jag.

På fre var vi på något som heter svenskamässan. Där var det fullt med barngrejer och en massa folk. Det var jättekul att ha så mycket att titta på men man blir lite trött av det till slut. Mamma, meeri och mormor tyckte det var för mycket folk så efter en lite stund åkte vi hem till mormor istället. Mormor hade vart i Ullared i tor så hon hade köpte en massa fina grejer till mej. Tack så myckat!!  Vi var hos mormof och morfar tills det blev dags att åka hem och äta gröt. Sen trodde mamma jag skulle sova gott men jag va inte så trött så jag fick vara vaken med henne och titta på så ska det låta.

Lör var vi i väg och fika hos mamms kompis Jaana. Hon har en söt dotter som heter Isabell. Hon var jättesnäll och lekt en massa med mej. Sen när vi kom hem kom söta Anna utan busiga Eddie. Senare på kvällen tog mamma och jag en kvällspromenad och sen var vi hemma och myste.

Idag väntar vi bara på att pappa ska komma hem! Men mamma sa att tyvärr blir det inte förän ikväll... Längta såååååå

Fågel på rymmen

Fågel på rymmen.


I går morse när mamma i lugn och ro och gjorde gröt till oss så hände nåt... Mamma skriker till och helt plötsligt ser jag en fågel komma flygande.  Maja hade rymt! (Maja är fågeln som vi passar medan faster är på bröllopsresa). Mamma sa att mina ögon blev stora som tefat när jag tittade på Maja.  För Maja ville minsann sitta med vi frukost bordet och äta gröt. Hon samkade faktiskt på lite gröt som mamma hade spillt. Men min luriga mamma lyckades lura in henne i buren igen med hjälp av lite knäckebröd. Mycket skönt tyckte min mamma som var lätt nervös när Maja var ute i det fria. Jag tyckte det var mycket bra underhållning!


Galen bebis??



I måndags var jag på något spännande, jag var på dansshow. De var pappas kusin Carin som uppträdde med sin klass.  Eftersom det skulle spelas hög musik så köpte pappa ett par hörselskydd till mej. Mamma och pappa tyckte jag såg ut som en galen men söt bebis??

Showen var i allafall jättehäftig och Carin var superbra...bäst av alla!!!

Mer saker jag hunnit med denna vecka är att i går var vi på musiklekis i församlingshemmet. Jättekul med alla barn.  Å idag var vi på mammas jobb och hälsade på. Jättekul där också. Jag fick sitta med vid bordet och äta med de andra barnen, det var spännade. Sen visade barnen mej olika roliga saker som fanns. Sen var det roliga tanter där oxå.

I mon ska min pappa åka bort. han ska åka skidor. Det gör man på snön har han förklarat. Han ska vara borta ända tills på söndag. jag kommer att sakna honom sååååå mycket! Men som tur är stannar mamma hemma med mej.




Saker som jag gör.

Jag äter morotspuré

 På morgonen äter jag och mamma gröt.  Å till frukost läser vi givetvis tidningen!

Det är härligt att ligga på golvet och sprattla å leka med mina leksaker.

I

Fullt upp

Fullt upp i veckan.


Denna veckan har mamma haft bil så då har vi fräst runt en del. Vi har gjort både roliga och tråkiga saker.  Som att handla, åka till apoteket och banken. Tur att man kan sova så man slipper va med om allt. Men sen har vi gjort en massa kul också. Som i onsdags när min kompisar var här, Cecilia och Joel. Joel kan rulla runt så himla bra men man får akta sig för han rullar ibland på än. Å sen busade han med men och sög på min fot...... Vänta bara tills jag kan ta mej fram då ska jag ge igen.


I tor var vi i Floda och hälsade på Alvin. Vi följde med de till baby musikstund i församlingshemmet. Det var så roligt! Jag hade turen att få sitta bredvid den roliga tanten som spelade gitarr.


I fre var vi i stan med mina tjejkompisar Cecilia och Hanne, men William var också med idag. Vi var i slottskogen men tyvärr missade jag det, sov så gott. Vaknade inte förrän vi gick till det roliga babycafét. Där fikade mammorna och vi barn fick leka lite på en stor röd matta.


I helgen har vi tagit det ganska lugnt. Har varit hemma och grejat men igår på kvällen så åkte vi och hälsade på busiga Eddie. Där var det full rulle och Eddie hjälpte mej att äta upp min goda gröt. Eddie tyckte den var jättegod trots att han är alldeles för stor för att äta min babygröt. 


Helgen

I helgen har jag varit på 1 årskalas. Det var kul, så mycket att titta på. Mindre roligt i går var att jag fick åka en massa bil. Efterom vi även åkte till Torslanda på kvällen för att hälsa på Mikael och Cecilia. Som tur var kan mamma en massa roliga barnsånger som hon sjung för mej hela vägen för att få tyst på mitt skrik. Men jag tycker minsann att om vi ska ut och åka en massa är lite underhållning det minsta man kan begära!

Sen har jag fått smaka på 3 nya grejer havregrynsgröt, palsternacka och mango. Mango är supergott. Mat är verkligen smaskens, förstår inte varför inte jag har fått det tidigare?
Sen har jag börjat bli tung med säger pappa. Mamma var med mej på bvc i fre och då visade vågen 5900 gram. Hi hi nästa 6 kilo snart. Måste vara gröten och potatisen som gjort susen.

Annat som är roligt just nu är att jag kan ta tag i mina fötter. Gör det hela tiden helst på skötbordet när de ska byta blöja på mej. Det blir lite svårare för dem då, hi hi hi. I tor hade jag så roligt med min kompis Joel vi lång på golvet tillsammans och då kunde jag känna på hans fötter med, ?jipiie?. Sen har jag lärt men att göra massa roliga ljud med munnen så nu pratar jag för fullt.


//Vilmer

RSS 2.0